FORA FEIXISTES DELS NOSTES BARRIS

Aquest nou curs a València no ha sigut una de les millors obertures ja que l’hem encetat amb dos males noticies, dos nous espais feixistes als nostres barris. Un primer ateneu al barri de la Torre, que serà la seu del partit Movimiento Social Republicano (MSR) de la ciutat de València, i altre al barri de Patraix per part d’un grup anomenat Nueva Reconquista.

Aquestos dos nous exemples es sumen a la nova olejada d’espais i ateneus oberts per grups neonacis i feixistes arreu de tot l’Estat Espanyol en els últims mesos. Tant els Hogars Socials ocupats de Madrid, Saragossa i Castelló; com aquestos nous ateneus llogats a la nostra ciutat. Però aquestes pràctiques no són noves, si no que a altres ciutats ja fa anys existeixen —com és el Casal de Tramuntana a Barcelona—, així com a païssos germans com fan Casa Pound a Itàlia amb els nombrosos Centres Socials que tenen ocupats de fa anys.

L’estratègia d’arrelar-se als barris, va de la mà d’altres pràctiques com la repartició d’aliments —com va fer Espanya 2000 en Orriols durant el curs passat—, o habilitar cases d’acollida només per a espanyols. Tot açò entronca en una nova línea d’entendre el nazisme i el feixisme relacionada amb els grups com Casa Pound o el partit polític grec Aurea Daurada. Així com noves estètiques, copiades del grups antifeixistes o el Black Bloc, com han començat a emprar el grup Respuesta Estudiantil.

I per últim, denunciar també les cada vegada més freqüents manifestacions que organitzen aquestos grups als nostres barris —com la última de Democràcia Nacional, que es va saldar amb 2 detinguts, 5 ferits i 15 identificats—. No podem permetre que passegen impunement pels nostres carrers, ja que la normalitat de la seua presència no es pot tolerar. La seua ideologia sols genera discriminació i des d’aquest punt, no podrem construir els barris en els que nosaltres creguem, on totes tenim cabuda.

En aquestos moments no sabem quina amenaça poden suposar aquestos nous canvis, però igual que nosaltres mirem als nostres companys i imitem les seues pràctiques, els grups feixistes i neonazis fan el mateix. No podem obviar aquestes noves passes, sense alarmar-nos però sent conscients dels canvis que estan produint-se i les pràctiques que estan portant endavant, hem de deixar de banda el hooliganisme en el que de vegades cau l’antifeixisme i començar a treballar als nostres barris i arreu de la ciutat de València, per denunciar allò que està passant abans de que siga massa tard.

És per això, que cal repensar les tàctiques amb les quals ens enfrontem al feixisme actual. Trobem que a l’Estat espanyol s’ha dirigit principalment dos vies molt concretes: la del victimisme, i la del enfrontament directe. La primera es contraproduent en tant que, per una banda, ens deixa desarmats —presentar-se sempre com a víctima ens fa mostrar-nos dèbils i ser sempre els que reben les agressions—, a l’hora que als grups feixistes els dóna ales per presentar-se com volen ser, grups intocables que tenen legitimitat per fer tot allò que els dóna la gana.

Per altra banda, el posar-se a la seua altura i pensar que la lluita contra el feixisme passa per acabar a ganivetades amb ells tampoc ens beneficia. És real, que en gran part de les ocasions l’autodefensa és té que exercir, però no podem deixar de banda que les baralles entre uns i altres no ens ajuden. Serà el suport mutu constant en les lluites del dia a dia amb els immigrants el que trencarà la barrera mental i imaginaria de la xenofòbia. La lluita contra els CIEs, l’expropiació de menjar, les lluites laborals, per l’habitatge digne i pel dret al propi cos —no podem oblidar que l’ofensiva antiavortista també alimenta el feixisme— són tot el conjunt d’apostes que tenim que fer per tal de combatre’ls allà on es volen fer forts, els nostres barris.

Perquè al feixisme no se’l disctuteix, se’l combat.

#NoSonOkupasSonNazis

Solidaritat amb els detinguts a la última maifestació antifeixista a Castelló!

Bibliografia consultada:

Comments
One Response to “FORA FEIXISTES DELS NOSTES BARRIS”
Trackbacks
Check out what others are saying...


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: