Jornades: “AUTOGESTIÓ I SOLIDARITAT: EXPERIÈNCIES DES DELS NOSTRES BARRIS”
Aquestes aniran desenvolupant-se durant aquesta primavera a diferents espais de la ciutat de València. Comptarem amb la presència de diferents grups i persones provinents d’altres geografies que treballen des dels seus àmbits i de manera autònoma entorn als problemes que patim al nostre dia a dia per part d’aquest sistema. Hem elaborat un dossier que us adjuntem on expliquem el perquè d’aquestes jornades a més d’alguns documents elaborats pels grups que vindran i enllaços a més textos i referències. Anirem publicant més informació sobre la resta d’activitats durant les properes setmanes.
Col·lectiu Atzur.
Dossier sobre les jornades:
Feu clic per accedir a jornades-maketa1.pdf
PRESENTACIÓ JORNADES I XERRADA: “Red de apoyo de migración” a càrrec de les companyes del Grupo de Migración y Convivencia de la Asamblea Popular de Lavapiés (Madrid)
contra la repressió estructural a les persones migrants, el recolzament mutu i la resposta col·lectiva a les agressions.
Dia i hora: divendres 22 de març a les 19h.
Lloc: CSO l’HORTA (Al final del carrer Diógenes López Mecho, Benimaclet).
Text de Presentació, dins del dossier:
Aquestes jornades que presentem estan profundament marcades pel context social que vivim. Entre els diferents sectors de la població es va estenent la concepció de que si volem tindre futur, si volem sobreviure a aquestos temps cada cop més difícils, no podem esperar a que actuen per nosaltres. Quant més patim la creixent misèria i explotació a la que estem sotmesos per aquest sistema, més conscients som de la nostra situació fent que aquest procés de desafecció cap a allò establert s’accelere al no vore la llum al final del túnel. Cansats d’enganys, autoritats i profetes, cada volta és més la gent que no creu en les institucions ni en els mercats, s’està tornant l’esquena al poder i comencem a buscar les respostes entre nosaltres. D’aquesta situació límit a la que ens hem vist avocades per altres, neix la necessitat d’enfrontar-nos als problemes del nostre dia a dia sense mediadors, de manera directa i col•lectiva. Iniciatives que ens impliquen en el nostre entorn i ens motiven per a emprendre un camí per a recuperar les nostres vides que a la fi ha de ser irreversible.
Ens trobem immerses en infinitat de conflictes que ens repercuteixen en tots els àmbits, els reptes als que ens enfrontem al moment d’abordar-los requereixen de la coordinació i la solidaritat, és així que les diferents accions que es fagen han de recolzar-se les unes amb les altres per tal d’enfortir-se mútuament. On no apleguen unes, aplegaran altres; al tenir necessitats compartides ens anirem trobant als barris, als centres d’estudi i treball, als carrers. Pensem que la creació d’un teixit social actiu i combatiu és fonamental per poder plantejar respostes que esdevinguen alternatives reals, donant peu a l’organització del que anomenem xarxes de solidaritat.
Considerem que aquestes xarxes han de funcionar de forma autònoma, autogestionada i horitzontal. Dins d’aquestes podrem trobar diversitat de mètodes i estratègies, i és aquesta independència, de cada punt de la xarxa a l’hora de marcar els seus objectius i funcionament, la que ens dota de la major força que tenim: creure en el que fem, identificar-nos en les que estan com nosaltres i tendir llaços de solidaritat cap a la resta, de igual a igual. Al involucrar-nos de manera autònoma totes decidim, totes som responsables, actuem i ens ajudem les unes a les altres sense interessos ocults. D’aquesta manera podem evitar dirigismes o intents de manipulació que desvien l’atenció cap a qüestions que no vagen a l’arrel del problema: el capitalisme i les seues desigualtats, el poder i la nostra submissió.
Amb aquestes jornades pretenem reflexionar al voltant de la necessitat de l’autoorganització de les explotades, per tal de respondre a les agressions de l’estat i el capitalisme. Pensem que pot ser un bon punt per començar a trobar-se i establir contactes cap a una millor comunicació entre nosaltres. Sabem que les jornades són ferramentes de reflexió teòrica, però en aquest cas més que mai, pretenem que durant els dies que duren les jornades puguem entrellaçar aquestes reflexions amb el nostre dia a dia, és a dir, entre totes arribar a conjugar teoria i pràctica. Presentem ací alguns exemples de projectes que considerem interessants perquè trenquen amb plantejaments reformistes innocus, assumeixen les complexitats del nostre entorn i s’enfronten a la realitat de cara, colze a colze amb els seus iguals.
Atzur.